Gezond blijven en er goed uitzien is een doel waar we bijna allemaal wel naar streven. Het is een vrij eenvoudig doel dat toch nog een behoorlijke opdracht kan blijken om te behalen en te behouden. Gelukkig zijn er methodes en middelen, speciaal gemaakt om jou te ondersteunen in de bevordering van je gezondheid en fysieke uitstraling. In dit artikel vertel ik je over wat van deze middelen en een mogelijk behulpzame methode. Lees je met me mee?

Zonder begeleiding

Als allereerste is het goed om te beginnen met de oefeningen die je doet in de sportschool tijdens een trainingssessie. Veel mensen gebruiken machines om bijvoorbeeld hun benen of armen te trainen. Echter zijn deze methodes veel minder effectief dan gewichten heffen en oefeningen uitvoeren zonder begeleiding van een machine. Dit zorgt er namelijk voor dat jij de controle moet bewaren over de oefening die jij doet en dat kost uiteindelijk meer inspanning dan wanneer je dezelfde oefening uitvoert met een machine.

Hap, slik, weg

Naast de juiste oefeningen uitvoeren voor de soort training die jij volgt, is het ook van belang dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om je lijf te ondersteunen in spierherstel en algemene gezondheid. Dit kan onder andere door goed te eten voor het sporten zodat je genoeg energie hebt en goed eten na het sporten zodat je de juiste stoffen hebt voor het herstel van je lichaam. Een aanrader voor hen die graag een energie boost hebben door iets makkelijks en kleins te eten voor het sporten zijn proteïne repen, ofwel een protein bar. Deze repen zitten vaak bomvol eiwitten en zijn weer eens iets anders dan de volgende proteïne shake.

Je kan naast een proteïne reep ook veel halen uit creapure creatine. Creatine is een goede bron van energie voor hen die aan krachtsport doen. Het biedt dus extra kracht in de spieren zodat je vaak zwaarder en langer kan trainen. Waardoor je dus ook sneller grotere spieren kweekt en sterker wordt.

De keus is aan jou

Nu dat je dit alles weet is het natuurlijk alleen nog aan jou om te bepalen of je het toepasselijk vindt voor je trainingen en hoe je deze middelen en methode inzet tijdens die trainingen. Alleen nog even je tas in pakken en in de auto stappen naar de sportschool toe, of op de fiets stappen voor een lekkere warming up. Dan kan je ook gelijk beginnen als je eenmaal binnen bent!