Wanneer je haarlijn achteruit gaat of je kaal begint te worden is het tegenwoordig een mogelijkheid om een haartransplantatie te laten doen. In Nederland gebeurt het nog niet heel vaak maar op bepaalde plekken in het buitenland is het tegenwoordig heel normaal om te kiezen voor een haartransplantatie. In Nederland wordt de behandeling wel steeds bekender en er gaan dan ook steeds meer mensen naar het buitenland om hun haar te laten bewerken. Het is echter wel handig om van te voren te weten wat de behandeling inhoudt en welke gevaren erbij komen kijken.

 

Belangrijke informatie over haartransplantaties

Voordat mensen een haartransplantatie uit laten voeren zijn er een aantal dingen die niet bekend, maar wel belangrijk zijn. Ten eerste is het zo dat haartransplantaties vaak niet al te goedkoop zijn en je geen ziektekostenverzekeringen hebt voor deze behandeling. Het is daarom handig om van te voren duidelijk te weten welke kosten er bij de behandeling komen kijken en wat de risico’s zijn. Alhoewel de meeste behandelingen tegenwoordig veilig kunnen worden uitgevoerd zijn er nog wel enkele risico’s en nadelen. Qua behandeling is het handig om een ervaren en gekwalificeerde chirurg te zoeken. Hierbij kun je eventueel zoeken naar referenties van de chirurg of vragen om advies van mensen die de behandeling al hebben laten doen. Verder is het zo dat er meerdere soorten zijn van de behandeling. De twee bekendste en meest voorkomende behandelingen zijn de FUT- en FUE haartransplantatie.

 

Risico’s en nadelen van een behandeling

Haartransplantaties zijn niet voor iedereen geschikt en wanneer je wel een behandeling kan laten uitvoeren moet je met bepaalde dingen rekening houden. Het is bijvoorbeeld zo dat iemand die lijdt aan alopecia areata niet in aanmerking komt voor de behandeling. Verder is het zo dat je rekening moet houden met een hersteltijd na de behandeling. Over het algemeen duurt het een paar dagen tot een week na de behandeling voordat je weer zonder problemen aan het werk kan gaan. Het duurt wel een stuk langer, namelijk enkele maanden, voordat het getransplanteerde haar volledig gegroeid is en het gewilde resultaat te zien is. Het is wel zo dat je in deze periode goed voor je hoofdhuid en haarzakjes moet zorgen wil je het beste eindresultaat hebben. Maar in vergelijking met de voordelen die je hebt van de behandeling zijn de risico’s en nadelen niet al te groot zolang je een goede voorbereiding hebt.